Neříkejte, že nikdo nečtete ASoIaF od Martina?! Můžu doporučit, seriál (Hra o trůny) je skvělý, skvostný, hustodémosnký, boží (chybí mi v češtině španělský "hyperlativ"), ale kniha v sobě nese ještě o něco víc, co seriál nikdy nevyjádří, i přes tu škálu naprosto famózních herců/hereček. (Nenechte se odradit délkou té knihy, Hru o trůny (= 1. díl ASoIaF) o délce nějakých 1000 stránek jsem přečet za nějakých 7-10 dní)
Já čtu, já čtu! Je to boží. Jsem si řekla, že na seriál se kouknu až dočtu knihy. Ale momentálně jsem nějak uvízla ve čtvrtce 3. knihy (Bouře mečů).
A samozřejmě King! Nejradši od něj mám Prokletí Salemu a Noční směnu. A nové filmové zpracování Carrie se mi zdálo spíš komický.
Taky čtu ASoIaF a při pročítání tohodle tématu jsem se lekla, že jsem jediná. Aleluja, nejsem. Právě jsem v polovině čtvrtého dílu, ale ta první polovina mi připadala docela nudná. Zato trojka byla podle mě mnohme lepší. Mnohem víc zvratů a přijde mi, že ke konci knihy tam často končily kapitoly tím, že někdo někoho nečekaně zabil či něco podobně nečekaného udělal.
Další moje oblíbené knihy: Harry Potter, Pretty Little Liars, Pán Prstenů, Hobit, Vampýrská akademie (moje nejoblíbenější spisovatelka), Sukuba (doufam že za 25 dnů dostanu poslední díl a zjistím, jak to všechno končí), Upírské deníky a Twilight (ty teda nejsou moc moje oblíbený, ale četla jsem je), Odkaz Dračích jezdců, Padesát odstínů šedi a první pár kapitol temnoty (zápletka teda nic moc a ty sexuální scény už začínaí být nudné, ono sex taky není všechno), Škola noci (nepamatuju si, u jakýho dílu jsem skončila, ale je to u toho jak se vrátí Zoey z té divné dimenze)
V budoucnu, až dočtu ASoIaF, si chci přečíst Milénium
...hodně jsem jako menší četla od Thomase Breziny Sestry čarodějky, ale teď si říkám, že jsem byla nějak vadná (zvlášť když jsem přečetla všech 9 knížek od Cabotový o princezně Mie).
Hele, já jsem to četla taky (jak čarodějky tak i princeznu Miu) a nepřipadám si vadná. Bylo mi myslím kolem 12, když jsem je četla (až na ten poslední díl, ten jsem dočítala dodatečně asi v 15).