Tak já se musím podělit o něco, co se mi dneska zdálo.
Aneb když už vám požáry v žvb lezou na mozekZačalo to tím, že jsem už čtvrtý den po sobě potkala Alerta. Profesor Alert hrál na piáno a šlo mu to (a já mu to neúmyslně kazila). Pak jsme se nějak dostali do kupé v Bradavickém expresu. Pak mi spadla Ultima a prošvihla jsem zahajovací hostinu (už zase!).
Můj kufr
samozřejmě zůstal v kupé. Když jsem se znova přihlásila, byla jsem na chodbě před Alertovým kabinetem. Alert mi podal kufr (dost naštvaně) a za něco seřval Jamese.
Tak jsem se Alertovi omluvila, za to, že jsem "zmizela".
Osudová chyba.Alert asi uznal za vhodné, udělat na mě nějaký experiment. Ten pocit, když se vám v polovině rozhovoru s učitelem po večerce objeví na hlavě něco připomínající kapucu... Později jsem zjistila, že to byla nějaká ovládací čepice a nejen já jsem byla pokusný králík. Jamesi, dej si pozor na Alerta,
třeba nejsem tak mizerný jasnovidec.Pak se to nějak změnilo. Hlásili požár nějaké vesnice, kde kotví Bradavická loď (?!).
Běžela jsem tam (ještě předtím jsem si v rozhlase poslechla rady profesorky Roche, jak kouzlit (James to pořád nechápal) a ti prváci byli tak nadšení,že to už vědí, až ji málem umačkali) a potkala Artaira. Řekla, že hoří a zjistila jsem, že Artair
je zbabělec se bojí ohně.
Šla jsem hasit Bradavickou loď (vážně skvělá práce žvb stavitelů). Hořel i most přes moře do Prasinek (?!). Poslední z něj vyběhla nějaká blondýnka s iPhone...
Na druhé straně zůstal nějaký stařeček (a Aquarin to nebyl, protože ten nenosí květované šortky, i když... *přeměřila si Nomose pohledem* kdo ví).
Nějaká stařenka ho ale zachránila a ty plameny přímo vyšlehly před nás, nicnedělající studenty (Ann před sebe hodila žvb obdobu aquamenti a zdrhla) a Artair k ní není pak měl nějakou nelichotivou poznámku, ale zdrhli oba (a James se furt vyptával ve vstupní síni profesorky Roche, jak je to s tím kouzlením a Marion tam zkrze všechny procházel).
Větší hloupost se mi už dlouho nezdála, dokonce jsem přemýšlela, jestli se to opravdu stalo, pak mi ale došlo, že jsem včera ani nebyla ve hře...