Valentýn 2016
První část letošního Valentýnu proběhne již dnes - a to výroba domácí čokolády.
Tuto čokoládu buď můžete sníst sami nebo jí darovat svým nejbližším během Valentýna. Vaření proběhne v tanečním klubu v přízemí za dozoru profesorů. Zastavit se můžete téměř celý den (od 18:30 do cca 21:00).
Postup vaření:
Na stole najdete recept na konkrétní druh čokolády (máme jich 5 včetně veganských). Dojdete si pro potřebné odměrky a naberete si suroviny.
Kostku kakaového másla přesuneme do hrnce přetáhnutím. Ostatní přísady vždy přesuneme pomocí dvojkliku na odměrku a zaměříme hrnec. Tím se prášek přesype do hrnce. Jakmile máme všechny suroviny v hrnci (na pořadí nezáleží), zapneme plotýnku. Vaření spustíme dvojklikem na plotýnku a zaměřením hrnce.
Po nějaké době získáme tekutou čokoládu, kterou přelijeme dvojklikem na čokoládu do připravené sklenice.
Postup formování:
S tekutou čokoládou ve sklenici dojdeme k formičkám. Dvojklikem na formičku a zaměřením lahve s čokoládou jí naplníme. Chvíli čekáme, než čokoláda ve formě ztvrdne. Poté
opakovaným dvojklikem na formu postupně vyndáme všechny čokoládové bonbóny nebo tabulku čokolády.
Zdobení (nepovinný krok):
S bonbóny nebo tabulkou čokolády přejdeme ke zdobení. Vše se odehrává pouze RP, tedy emotujeme. Čokoládové bonbony, na kterých pracujeme, položíme na tác (resp. "do tácu", je to "sáček").
Vyplníme tento
formulář, na základě kterého nám někdo z týmu jednu nebo více čokolád (v tácu) pojmenuje.
Dárkové krabice:
V truhle u kádí s barvou si vezmeme štětec a libovolnou dárkovou krabici. Dárkové krabice jsou obarvitelné pomocí barev (dvojklik na káď s barvou a zaměřit krabici). Štětec při dvojkliku emotuje barvení krabičky.