Pozdrav z domova důchodců!
Kdysi dávno jsme zkoušeli takovou zajímavou hru (u toho experimentu byl i soudruh Eskymák), najdete jí na
www.supremacy1914.com O co ve hře vlastně jde?
Dostáváte k dispozici jednu ze světových mocností (u velké mapy klidně i jeden z menších států) a jste na počátku 1. světové války. Jako nejvyšší všemi milovaný vůdce se musíte rozhodnout, jaké kroky povedou vaši zemičku k vítězství nad soky a světovládou (systémově obsazení 50% mapy). Kromě válčení (dost random válčením nutno dodat, občas jsme na to čuměli s podivem, jak se obří armády lámaly pod svěma bataliony děl) jsou ve hře i výborné možnosti diplomacie (je rozdíl jestli na někoho zaútočíte jen tak a jestli mu diplomaticky vyhlásíte válku), obchodu (na začátku vám vždy chybí nějaká strategická surovina) a drobností, které potěší (vlastní vlajka, vlastní titul, váš vlastní portrét apod.). Pokud by byl vychytanější ten systém boje, tak se jedná vůbec o skvělou hru, takhle je to trochu degradovaný jen na "dobré", ale i tak to za zkoušku stojí, hlavně pro ty, co rádi podobné online tahové strategie.
Zrovna před pár minutami jsem založil hru číslo 551652. Tato hra se dá najít tak, že po registraci v levém sloupečku vyhledáte v Main Menu položku "The Games" a do seach kolonky vložíte výše zmíněné číslo. Jedná se o RP hru (máte možnost skrze noviny psát výhružné a propagandistické zprávy a tak), tak to prosím respektujte. A aby se nám to zaplnilo vůbec, dal jsem mapku, kde je maximum míst jen 10, takže spěchejte. Samozřejmě, v případě zájmu je možné založit (třeba i speciálně pro ŽvB, zaheslovat, aby se nám tam nikdo nedostal) mapku až pro 31 hráčů. To je pak opravdu zábava a vznikají zajímavé diplomatické interakce.
Musim říct, že tahle hra mi taky dost dala, co se zeměpisu týče. Teď vim, kde leží jaký velký město. Bohužel hranice se trochu změnily, tak se to neučte přesně, protože fakt nejsme součástí Rakouska-Uherska
Těším(e) se na všechny, co se připojí. Kdyby na vás nevyzbylo místo, tak sem pište, podle zájmu by se zařídily další mapky.